MIFARE beléptető rendszer

Share this post

Posted by: i-system Comments: 0 0

Bár fő szakterületünk a kaputelefon szerelés, mégsem vagyunk csak erre korlátozva. Bármilyen beléptető vagy kamerarendszerrel szívesen foglalkozunk.

Jelen esetben még tavaly kezdődött az együttműködés egy klórgáz és egyéb vegyianyaggyártó üzemmel. Jelesül, hogy szeretnének az újonnan elkészült irodaházukba egy beléptetőrendszert. Kérésként megfogalmazódott, hogy ne a szokásos RFID-s megoldás legyen, hanem MIFARE, több okból is. Először, mert ez egy sokkal biztonságosabb technológia, még egy normál társasházi proxy-t egy kulcsmásolóban is le tudnak másolni néhány ezert forintért, vagy mi magunk is vehetünk másolót, akár 10.000 Ft alatt is, addig a MIFARE rendszer egy sokkal komplikáltabb technológia. Természetesen másolható, de sokkal nehezebben, drágábban megoldható. A másik szintén lényeges szempont volt a technológia mellett, hogy már rendelkeztek munka időnyilvántartó rendszerrel, amihez volt a kollégáknak proxy-ja és nem szerették volna sem cserélni, sem pedig hogy 2 külön bilétát kelljen maguknál hordani.

Az irodaépület beléptetésének telepítését minden felmerülő akadály ellenére sikerrel zártuk. Az eredeti tervtől néhány helyen a megrendelővel egyeztetve el kellett térnünk, de ez a végeredményt nem befolyásolta vagy módosította.

Év elején érkezett a megkeresés, hogy az iparterület egy másik belépési pontjára is ki kéne terjeszteni a már meglévő megoldást. Ekkor erősödött meg bennünk, hogy jól döntöttünk anno, amikor a rendszer típusát választottuk, hiszen könnyen kiegészíthető új komponensekkel.